”Meillä on ollut aina haave rakentaa oma halli, joka olisi tarpeisiimme tehty”
Foodin on kotimainen perheyritys, jota pyöritämme vaimoni Marian kanssa. Tällä hetkellä meitä on noin 60 työntekijää, suurinosa täällä Metsälehmuksentiellä.
Foodin tuo markkinoille parempaa ruokaa paremmalle huomiselle. Kiinnitämme enemmän huomiota siihen, mistä raaka-aineet tulee, kuka ne viljelee, miten ne jalostetaan, jotta se olisi mahdollisimman ekologista sekä ympäristön, että viljelijöiden puolesta. Ja loppukäyttäjät saa siten hyviä raaka-aineita, joissa on otettu huomioon koko tuotantoketju.
Ekologiosuus on meille tärkeä arvo, joten tähän halliinkin teetimme hiilinjalanjälkilaskennan. Toimimme hiilineutraalisti eli meillä on katto täynnä aurinkopaneeleita ja maa- sekä hukkalämmön talteenotto. Prosessit synnyttävät paljon lämpöä ja talvella voimme lämmittää talteenotetulla hukkalämmöllä.
Meillä on ollut aina haave rakentaa oma halli, joka olisi tarpeisiimme tehty. PP Heikkistä suositeltiin muutamalta taholta. Aika vähän sitten muita vaihtoehtoja tutkittiinkaan. Päätettiin tehdä itselle toimiva halli, joka on samalla sijoitus tulevaisuuteen.
Suosituksista jäi mielikuva että PP Heikkinen tekee hyvälaatuisia halleja ja että se on kustannustehokasta. Rakentamisen aikana käytännössä huomasimme, miten toiminta oli joustavaa.
Tarvitsimme mahdollisimman korkean hallin varastolle. Koska neliöt on kalliimpia kun kuutiot. Toimistohuoneisiin tehtiin lasiseinät, jotta sisälle toimistoonkin tulee auringonvaloa. Samoin neukkariin. Tästä ei tehty teollisuushallin näköistä, vaan enemmän kodinomainen, olohuone-keittiö fiiliksellä.
Pasi ja niiden omat puusepät teki meille saunanlauteetkin. Ja PP Heikkisen alihankkijat toimivat erittäin hyvin. Oli ammattikaverit sähkösuunnittelijoina. Meillä on lämpövärisäädeltävät valaisimet, jotka on automatisoitu siten, että värilämpötila muuttuu päivän aikana. Keskipäivällä se on kirkkaampi ja iltaa kohden lämpenee. Kirkaskin valo jatkuvana voi alkaa väsyttämään, mutta värilämpötilan muutos tukee keskittymiskykyä.
Arkkitehti auttoi suunnittelussa mm. sosiaalitiloissa, keittiöissä ja vessoissa. Kaikki oli hyvin asiakaslähtöistä, jos miettii miten paljon muutimme alkuperäistä suunnitelmaa ja teetimme lisätöitä kesken rakentamisen. Kaikki ne toteutui ja onnistui. Vähän aikataulu venyi, mutta se johtui meidän omista muutoksista.
Kun laajennusta mietimme, sitä mietitään myös Heikkisen Pasin kanssa. Sitä varten ostimme kaksi tonttiakin!
Lasse Jalkanen,
Foodin